1399-12-17 14:57
936
0
73573
عضو هیئت‌علمی دانشکده بهداشت:

علائم تزریق واکسن کرونا با چه مشخصه‌هایی در بدن نمودار می‌شود؟/ الزام رعایت شدید پروتکل‌ها، تا سه هفته پس از واکسینه

عضو هیئت‌علمی دانشکده بهداشت با تشریح علائمی که پس از تزریق واکسن کرونا در داوطلب تزریق ظاهر می‌شود، گفت: پس از تزریق واکسن، دریافت‌کننده نمی‌تواند بدون رعایت پروتکل‌ها و استفاده از ماسک در مجامع عمومی ظاهر شد.

به گزارش گلستان ما، دکتر مسعود یونسیان، عضو هیئت‌علمی دانشکده بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با تشریح علائمی که بعد از تزریق واکسن کرونا در شخص داوطلب تزریق ظاهر می‌شود، گفت: علائمی که بعد از تزریق واکسن کرونا در شخص پدیدار می‌شود، عموماً مشتمل بر علائمی عمومی مانند سایر واکسن‌هاست. این علائم، علائم بدی نیستند و دلیل براثر بخشی واکسن است. یعنی نشان‌دهنده این است که واکسن تزریقی اثر خود را در بدن فرد داوطلب داشته است.

وی اضافه کرد: علائمی مانند بدن‌درد، تب، سردرد، درد موضعی محل تزریق و یا علائمی مانند آنفلوانزا را شاید داوطلب پس از تزریق واکسن کرونا هم داشته باشد. اگر در دو سه روز متعاقب تزریق واکسن داوطلبان چنین علائمی را پیدا کنند، جای نگرانی نیست؛ چراکه این حالات از علائم طبیعی پس از تزریق واکسن محسوب می‌شود و نشان‌دهنده تأثیرگذاری واکسن است.

استاد گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت در خصوص علائمی که پس از تزریق واکسن نیاز به مشورت و مراجعه به پزشک است، گفت : اما اگر داوطلبان دچار علائمی مانند کهیر شدند و پوست بدنشان سرخ شد و یا دچار تنگی‌‌نفس یا کاهش فشارخون، سرگیجه و گیجی شدند، باید به‌سرعت به پزشک معالج مراجعه نمایند. این افراد باید متوجه باشند که واکنش‌ها نباید تشدید یافته باشد. گرچه این علائمی که نام بردیم، خیلی هم غیرعادی نیستند؛ اما بااین‌وجود اگر شدت علائم زیاد شد، باید با پزشک مشورت کنند.

وی در پاسخ به این سؤال که برخی از هم‌وطنان به تصور اینکه پس از تزریق واکسن می‌توانند بدون ماسک در اماکن عمومی حضور پیدا کنند، تصمیم به تزریق واکسن گرفته‌اند؛ آیا این تصور درست است، گفت: پاسخ من منفی است. به دو دلیل می‌گویم نه! دلیل اول این است که پس از تزریق واکسن، مدت‌زمانی نیاز است که ایمنی حاصل از تزریق واکسن ظاهر شود.

در چه حلالتی پس از واکسیناسیون عمومی آمار ابتلاء بسیار بالا می رود؟ 

یونسیان با ذکر نمونه‌ای از شدت اپیدمی بعد از انجام واکسیناسیون، گفت: شاید جالب باشد در برخی از کشورهایی که در حد گسترده واکسیناسیون کرده‌اند، متوجه شده‌اند که طی هفته اول و دوم پس از تزریق واکسن، شیوع بیماری به طرز ناباورانه‌ای افزایش پیداکرده است؛ یکی از دلایل شیوع عجیب پس از واکسیناسیون، همین باورهای غلط مصون‌انگاری و عادی‌انگاری است. چرا که برخی از مردم  فکر می‌کنند، پس از تزریق واکسن مصون شده‌اند و بدون رعایت پروتکل‌ها وقتی در مجامع عمومی حضور یافته‌اند، به‌شدت گرفتارشده‌اند و با این باور غلط  آمار ابتلاها به رغم واکسیناسیون عمومی، بسیار بیشتر شده است.

مصونیت معمولاً از هفته سوم بعد از تزریق واکسن، ظاهر می‌شود

استاد گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت اضافه کرد: مصونیت معمولاً از هفته سوم بعد از تزریق واکسن، ظاهر می‌شود. یعنی در دو هفته اول که شما واکسن دریافت می‌کنید، انگار که بذری را کاشته‌اید و باید به آن دو هفته آب بدهید تا در هفته سوم جوانه بزند.

هیچ واکسنی، صد در صد اثربخشی ندارد 

این استاد دانشگاه بابیان اینکه دلیل دوم من هم این است که واکسن صد درصد اثربخشی ندارد؛ عنوان کرد: البته نه واکسن کرونا بلکه هیچ واکسنی، صد در صد اثربخشی ندارد و نمی‌دانیم واکسن روی گونه‌های جهش‌یافته جدید که ما از آنها اطلاعات زیادی نداریم، چگونه عمل می‌کند؟ یعنی یک واکسن که برای کرونای چینی تهیه‌شده، ممکن است روی کرونای انگلیسی و یا آفریقایی تأثیری نداشته باشد.

وی با تصریح بر این نکته که اگر کل جامعه واکسن بزند، یک اطمینان نسبی ایجاد می‌شود، ابراز داشت: این اطمینان‌بخشی و اطمینان نسبی موجب می‌شود که ما باور کنیم درگیر مشکلات بزرگ‌تر نخواهیم شد و در جامعه اپیدمی و موج گسترده بیماری را تجربه نخواهیم کرد.

استاد گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت در پاسخ به سؤال دیگر گفت: اما راجع به اینکه در جامعه آیا افراد صد‌درصد درگیر می‌شوند یا خیر؟ باید بگویم، خیر؛ چون نه این واکسن و نه هیچ واکسن دیگری این اطمینان را نخواهد داد. بنابراین ما باید احتیاط‌هایمان را داشته باشیم. گرچه تزریق واکسن هم یک اطمینان نسبی بالاتری به ما خواهد داد. اما درمجموع باید بگوییم که به‌هیچ‌وجه مصونیت صددرصدی نخواهیم داشت که مثلاً با زدن یک واکسن به زندگی عادی خود برگردیم.

عضو هیئت‌علمی دانشکده بهداشت در خاتمه اظهاراتش یادآور شد: اگر همه جمعیت واکسینه شوند، یا لااقل درصد بالایی حدود 70 تا 80 درصد از جمعیت واکسن بزنند؛ به‌شرط آنکه واکسن‌ها هم کارایی 80 تا 90 درصدی داشته باشند، آن‌وقت ما می‌توانیم با اغماض بگوییم تا حدی مصون شده‌ایم، اما تا آن مرحله کارهای زیادی مانده که باید همه باهم و به کمک و همیاری هم انجام دهیم تا انشالله خطرات مرگ‌آفرین این بیماری را از سر کشور عزیزمان دور کنیم.

انتهای پیام/

نظرات

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد

پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد

© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.